Followers

Sunday, June 24, 2012

Antara Kereta Idaman Saya..

Selamat petang, semoga anda semua sihat walafiat..=)

Tinggal beberapa bulan lagi untuk saya menghabiskan kehidupan sebagai seorang pelajar atau lebih dikenali sebagai guru pelatih. Pada tahun hadapan, saya akan mula bekerja dan saya juga seperti orang lain, mempunyai impian untuk memiliki kereta idaman. Buat masa ini, saya guna Kancil je ye. Itupun second-hand, sekadar yang saya mampu bayar. Huahaha! Bukan apa, senang saya guna untuk praktikum, balik kampung dan sebagainya.

Jom intai kereta idaman yang membuatkan saya teruja apabila melihatnya meluncur laju di atas jalan raya!
Toyota Rush! Mempunyai 7 tempat duduk, tapi ianya bukanlah 4WD. Harganya sekitar RM85,888.
Perodua Nautica! Suka sangat dengan ciri-cirinya yang sempurna bagi saya..>_< Tapi rasanya dah tiada lagi yang '1st hand'.. Isk, isk, isk... T_T

Yang ini pun cantik juga. Hyundai Matrix. Tapi ini pilihan ketiga la... Harga boleh tahan. Sekitar RM62,695 - RM64,958.


Toyota Hilux ni hanyalah sebagai 'spare-tyre' je. Kalau saya ditempatkan di kawasan pedalaman tahun depan, maka 4WD yang saya pilih ialah kereta ini..=) Harganya sekitar RM73,255.84 - 90,720.90. Okeylah..

Tapi katakanlah saya mendapat tempat yang nun jauh dari kawasan kemajuan, tiada jalan perhubungan - jalan darat sebaliknya menggunakan jalan sungai, maka saya akan membeli speed boat dan jaket keselamatan sebab saya tak pandai berenang! Hehe.. 


Sekian, terima kasih.=)

._.


8 comments:

  1. hehehe..kmk pn ada jwak....Kia Optima K5....atau Kia Forte Koup.....smoga kta smaa2 dpt capai impian nk memilikinya...

    ReplyDelete
  2. ada mek baca post ktk pasal keta ya marek.
    hehehehe...
    semoga tercapai impian...;)

    ReplyDelete
  3. ya....sgt mengharap..tp apakan daya...gaji mana ckup..hehe..

    ReplyDelete
  4. haa. coba ktk nga review pasal kereta tok, steady..

    http://justkhai.com/blog/ada-apa-dengan-kia-forte/

    hehe..

    ReplyDelete
  5. kmk dah nanga!
    dalaman forte ya nang best la..
    Kacak dan moden!=)
    tp kmk x minat dgn keta sedan..
    huhu..

    ReplyDelete
  6. salah satu di atas adalah kereta saya.. nampaknya kereta idaman anda ni semua yang tinggi2 ya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe.. selama ini guna kereta kecil je.. :p

      Delete

Jemput datang lagi yaa...^__^

Blog Terbaik!!!^__^