Followers

Thursday, March 4, 2010

SaYa SaYaNg KuciNg

Sambil duduk-duduk ni, saya teringatkan seekor kucing yang hidup bahagia di asrama ni. Nama glamornya ialah Hasyim (atau Hashim kot,saya x pasti juga macam mana ejaannya). Tapi saya lebih suka panggilnya Pingu, sebab lebih cute bunyinya. Hehe..

Si Pingu ni seekor kucing jantan yang baru nak meningkat remaja, badannya pun taklah besar sangat. Ada kucing hitam yang liar di sini sangatlah besar. Pernah sekali dia bertarung dengan Pingu, kalah pula si Pingu, sampaikan Pingu jatuh dari paras 2 ke tingkat bawah. Nasib baiklah ianya tidak mengalami apa-apa kecederaan,cuma agak kotor terkena tanah. Kesian kan... Tak guna punya Pak Itam, buli budak remaja pula..

Si Pingu manja sekali, ia tak pernah memberontak ketika didukung dan dipeluk. Malah boleh tertidur lagi, diam je di pangkuan. Betapa comelnya! Tapi Pingu ni tak pandai nak berdikari. Setiap hari, memang minta makanan je kerjanya. Kalo dah lapar, bising.. Pagi tadi saya buka pintu bilik, terkejut tengok Pingu mengiau dengan lantangnya di hadapan pintu bilik saya. Kesian juga, tapi kalau pagi-pagi bukannya saya ada makanan dalam bilik. Sarapan pun minum susu je. Nak bagi susu kat Pingu, minta maaflah.. Susu mahal. Hehe..

Pingu ni, kalo malam-malam tidaklah aktif sangat. Biasanya kucing ni, kalau malam, memang aktif. Tapi Pingu lain. Kucing zaman baru katakan.. Kawan-kawan di sini pun ramai juga yang sayangkan Pingu, jadi tak perlu risaulah dengan stok makanan ya Pingu! Tapi ada jugalah yang tak suka, contohnya roommate saya. Tak dapatlah saya bawa Pingu masuk bilik, harus fikirkan roommate juga, betul tak?? Tempat kegemaran Pingu, rak kasut. Terutamanya rak kasut jiran saya. rak kasut saya, jaranglah dia singgah. Mungkin sebab saya tak banyak kasut untuknya baring kot.. haha..

Di bawah ini saya masukkan gambar Pingu, matanya begitu memikat..>_<

No comments:

Post a Comment

Jemput datang lagi yaa...^__^

Blog Terbaik!!!^__^