Followers

Thursday, January 19, 2012

Keseorangan...

"Taklimat Praktikum nanti pukul 2 petang kan? Alang-alang pula nak balik. Saya tinggal di kelas sajalah."

Habis kelas pukul 1 tu, saya bergegas ke koperasi IPG untuk membeli waffle inti chocolate + susu. Manis.. Balik semula ke kelas, tiada orang. Kawan-kawan yang lain sudah balik ke asrama.Tapi di kelas sebelah masih terdapat beberapa orang guru pelatih dan seorang pensyarah - membincangkan berkenaan Kajian Tindakan barangkali.

Saya melayari beberapa laman web sambil menikmati kemanisan waffle tersebut. Disebabkan lapar, saya mampu menghabiskannya dalam masa yang singkat.

Sunyi~

Sunyi~

Sunyi~

Saya memandang sekeliling. Sememangnya sunyi. Jam sudah menunjukkan pukul 1.45 petang. Saya mengemas barang. Rasa takut mulai datang, namun saya berusaha menenangkan diri. Saya mengemas barang secepat mungkin. Timbul sedikit rasa menyesal kerana duduk berseorangan. 

Selesai mengemas barang, saya tutup suis lampu dan kipas dan keluar. Orang di kelas sebelah sudah pergi! Saya melajukan langkah. Terbayang-bayang perkara yang kurang elok. Dasar penakut. Saya mempercepatkan langkah menuruni tangga. Akhirnya, saya rasa selamat apabila melihat beberapa orang guru pelatih sedang lepak di koperasi. Lega.. 

Sekarang ni sudah duduk menaip di Dewan Asajaya. Cuma beberapa orang saja yang sudah sampai. Mana kawan-kawan saya ni? Tapi, ketakutan itu sudah tiada. Hehe..

._.

No comments:

Post a Comment

Jemput datang lagi yaa...^__^

Blog Terbaik!!!^__^