Followers

Sunday, November 11, 2012

Aku Yang Tersakiti

Selamat pagi dan selamat hari minggu..=) Awal pagi tadi saya menghantar roommate ke terminal bas. Dah cuti dah... Rasa sunyi pula selepas menghantar dia. Huhu.. 

Dalam kereta, saya mendengar radio Hot.fm dan lagu yang didendangkan ialah lagu Judika - Aku Yang Tersakiti. Saya suka dengar muziknya, terutamanya bahagian chorus.. Best!!^_^

Jom layan!

Aku Yang Tersakiti (Judika)
 
Pernahkah kau merasa jarak antara kita
Kini semakin terasa setelah kau kenal dia
Aku tiada percaya teganya kau putuskan
Indahnya cinta kita yang tak ingin ku akhiri
Kau pergi tinggalkanku

Tak pernahkah kau sadari akulah yang kau sakiti
Engkau pergi dengan janjimu yang telah kau ingkari
Oh Tuhan tolonglah aku hapuskan rasa cintaku
Aku pun ingin bahagia walau tak bersama dia

Memang takkan mudah bagiku tuk lupakan segalanya
Aku pergi untuk dia

Tak pernahkah kau sadari akulah yang kau sakiti
Engkau pergi dengan janjimu yang telah kau ingkari
Oh Tuhan tolonglah aku hapuskan rasa cintaku
Aku pun ingin bahagia walau tak bersama dia

Oh Tuhan tolonglah aku hapuskan rasa cintaku
Aku pun ingin bahagia walau tak bersama dia

# Nyanyi seorang diri dalam bilik. Layan lagu ni.. Tapi lagu ni tak berkaitan langsung dengan saya!=p


._.

19 comments:

  1. Apakah ertinya ucapan manismu kau merinduiku,
    mugnkin hanya aku yang membiarkanmu menipu diriku..
    biar luka menyiksa jiwa, biar kasih tak kunjung tiba..
    kerna pada hakikatnya diriku kau persenda,
    ~pun menyanyi sorang2 jugak dalam bilik =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. lagu hampa!=)
      hehehe...
      baby comel pun suka juga ek nyanyi dalam bilik?=p

      Delete
  2. Morning teacher!

    Everybody have their own songs. When flashing back my varsity days i can sum up with this beautiful song. All the fun snd laughters, all the pain and heartache, really make me smile.

    Barbra Streisand - "The Way We Were"

    Memories,
    Light the corners of my mind
    Misty water-colored memories
    Of the way we were
    Scattered pictures,
    Of the smiles we left behind
    Smiles we gave to one another
    For the way we were
    Can it be that it was all so simple then?
    Or has time re-written every line?
    If we had the chance to do it all again
    Tell me, would we? Could we?
    Memories, may be beautiful and yet
    What's too painful to remember
    We simply choose to forget
    So it's the laughter
    We will remember
    Whenever we remember...
    The way we were...
    The way we were...

    Beautiful song. Why people don't make this kind of beautiful song anymore.....

    Find this song yourself. Maybe you already heard this before.

    BTW teacher please don't sing too much. I'm afraid rain might coming down hehehe. It's about monsoon season eh?

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya macam pernah dengar lagu ni..
      kalau saya dengar, saya akan ingat kot..
      nak cari dan download, tp saya guna wireless IPG skrg, dan tak dapat nak download..
      rasa ingin tahulah..=p
      sebab mak saya pun suka juga lagu-lagu lama ni..
      dia selalu pasang kuat-kuat.. hehe..

      eh, saya memang selalu ajak murid menyanyi tau..
      sebelum saya mengajar mereka, saya akan ajak mereka nyanyi supaya tak mengantuk.
      selalunya saya guna lagu yang popular dan tukar liriknya..

      en.azlan tau tak,
      saya pernah belajar gitar semata-mata nak tarik hati budak!
      dah teknik saya berjaya..=p

      kalau hari hujan, takpalah..
      saya suka juga hujan ni.. hihi..

      Delete
    2. Seronok juga layan lagu mcm nie, skrg nie lagu dah mcm dulu, x paham banyak huhuh

      Delete
    3. ya, tak banyak sangat lagu yang best sekarang..=p

      Delete
  3. Syok gak layan petang2 nie, akk klau lagu mcm nie suke lah dgr, lagu baru2 skrg entah ape2

    ReplyDelete
  4. Mieya mang suka sangat sangat dengar lagu nie. Feeling sorang2

    ReplyDelete
  5. Replies
    1. ala, dengar dan baca lirik.
      lama2 pandai la nyanyi..
      jangan malu-malu, dalam bilik je..=p

      Delete
  6. sik pernah mek dgr lagu tok koh. best ka? lirik cam best jak. hehe

    ReplyDelete
  7. The reason Akademi Fantasia was so successful. Not because they're good. Rather because they making cover many great songs from yesteryears.

    How many AF graduates doing big curently in malaysian music scenes? None!

    I remember i listen to many great songs when i grew up. Rock, alternative, punk, pop, motown, blues etc you name it. But suddently my taste of music stuck at year 2000 when britney spears and the likes of her went rampant.

    Then hip-hop and R&B invasion and niggers took over the show biz. Abiz lah selera den nk dongar lagu ni.....

    Can't find white girls with voice like Barbra Streisand or late Karen Carpenter anymore.

    I just love the songs from circa 1970's. And The Carpenters are one of my favorites.

    I'm not racist. I do like some black musician's songs.

    P/S Listening to Bee Gees currently hehehe.

    Enjoy your holiday while it last.

    ReplyDelete
    Replies
    1. AF?
      saya tak tengok pun..
      mentor dan yg lain2 saya tak tengok juga..
      saya cuma layan lagu best je..=p

      thanks en.azlan..
      en.azlan pun cuti juga ke?
      mulai minggu dpan saya keja part time..
      housekeeping di damai beach resort..
      tp kalau saya rasa susah, saya stop..
      sb tak pernah keja sblm ni..

      Delete
  8. hantar boyfrennn eyyyyhhh...hati2 jgn tersilap langkah sudah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehhh...bukan bf laaa kakkkk..... roommate.... still single but not available bh.....hihihi....

      Delete

Jemput datang lagi yaa...^__^

Blog Terbaik!!!^__^